TOTUM KROPSTERAPI

totum kropsterapi margit andersen

TOTUM KROPSTERAPI

Kropsterapi er en behandlingsform, der skaber rum for det enkelte menneske på et fysisk og psykisk plan ved at kombinere massage og det terapeutiske.

Det er anerkendt, at vores krop og psyke hænger sammen som en helhed. Behandlingen tager udgangspunkt i lige netop det. Alt hvad vi oplever, både positivt og negativt, optages i vores krop på forskellig vis. 

Oplevelser, erfaringer og følelser. Filosofien bag Kropsterapi er meget kort fortalt: hvis du ikke har det godt indeni, har du det heller ikke godt udenpå. 

Uforløste konflikter, stress, anspændthed og traumer kan sætte sig som ubalancer eller fysiske blokeringer i kroppen eller i vores organer og muskler, og på sigt vil dette ofte føre til skavanker eller smerter, hvis ikke der bliver taget hånd om problemerne.

I min hverdag som behandler:

Det sker jævnligt at jeg kommer ud til en person, som har levet med smerter i længere tid feks. I nakke, skulder, ryg.

Der kan også være hovedpine , dårligt knæ m.m.

Personen har måske både været forbi lægen, til fys og kiropraktor, i forsøg på at få det bedre, uden nogen synderlig effekt.

De bliver ofte overrasket over at behandlingen har så stor effekt på deres smerteniveau.

Klienten fortæller, at jeg får fat i de muskler, der gør ondt og at det får musklerne til at slippe spændingerne, så de løsner op og der sker en øjeblikkelig smertelindring.

Allerede efter og under den første behandling, kan de altså mærke at min massage har fat i det rigtige. Og endnu mere i løbet af de næste 2-3 behandlinger.

Det siger mig noget om hvor effektivt et redskab massage er.

Behandlingen kan ikke helbrede alt, men mange mennesker kan have overraskende stor effekt af massage.

Det virker lidt overset, hvor meget massage kan give her-og-nu lindring til mennesker med smerter.

Som jeg ser det, er der god grund til at tænke massage ind i alle behandlingsforløb.

Man kan ofte opnå de allerbedste resultater ved at kombinere behandlinger.
F.eks øvelser fra fysioterapeut, for at gøre området stærkt og robust kombineret med massage til at komme ind og hjælpe musklen til at slippe spændinger.

Jeg håber at kunne hjælpe dig, hvis du står og har brug for behandling